Kövess el legalább naponta egy gondolatbűnt

Szellemi remittenda

Szellemi remittenda

Végre rájöttek, hogy nincs helyünk az egyesült Európában?

2015. június 05. - lucik

Mielőbb hagyja maga mögött az Unió a hozzánk hasonló országokat, annál jobb lesz a kontinensnek. Nonszensz egy olyan rendszert fenntartani, melybe Magyarország és Görögország örömmel belép, Norvégia pedig – többek közt pontosan ezért – nem.

Bár egyébként is indokolatlannak látom a huszonegyedik század globalizált és kapcsolati hálóktól burjánzó világában a nemzeti szuverenitás gondolatát, ez különösen igaz azokra az országokra, melyek korlátozott földrajzi, demográfiai és gazdasági adottságaik miatt képtelenek bármit is letenni az asztalra a globális szcénában. Most komolyan, ha az osztrák életszínvonal a magyar kétszerese, a svájci pedig több mint háromszorosa, akkor milyen körülményeket tudunk elképzelni, melyek közt a hazánkra a rendszerváltás óta jellemző politikai vezetési szakértelemmel valaha utolérjük őket? Nukleáris apokalipszist, ami minket pont elkerül?

Tudom, tiszteletet a magyaroknak, a bevándorlók pedig ne vegyék el a munkánkat. De őszintén, ha a bevándorló egy brüsszeli bürokrata és racionalizálja a magyar költségvetést, a GDP növekedésén pedig egy százalékponttal növel, a beruházókat pedig nem ijeszti el, egyáltalán nem zavarna, hogy nem határainkon belül született. Egy államférfi képességei fontosabbak, mint származási helye. Abban pedig talán megegyezhetünk, hogy az elmúlt huszonöt év teljesítményét és az „utánpótlást” nézve erősen leszerepelt a magyar politikai garnitúra.

A Guardian weboldalán megjelent véleménycikk szerint a német és francia gazdasági miniszter közösen dolgozik azon, hogy az eurózóna tagjai valósítsák meg a szorosabb integrációt, külön a többi tagállamtól. Meglepően racionális elképzelés ahhoz képest, hogy európai politikusoktól származik. A világ politikai porondján az EU jelentéktelen, integrációja nem kellően szoros, az erős tagállamok közös gazdasági potenciáljukat pedig részben feladták azzal, hogy a szövetséget új piacok reményében kiterjesztették másodvonalbeli európai országokra is. Ez a modell lehetővé tenné azt, hogy a kellő erősségű, stabilabb pénzügyi háttérrel – és érettebb politikai vezetéssel – rendelkező országok a resztli levetésével tovább tudják folytatni az elmúlt évtizedek értékes gazdasági előrelépését. (A felmérések szerint a lakosság nagy része támogatna egy ilyen lépést, és megfelelő vonzatait nézve szerintem ez itthon is hasonló lenne: sok a kocamagyarkodó, akik szerintem a jelenlegi fizetésének kétszereséért örömmel lenne inkább európai.)

 

Egy nagyobb, egyesített politikai struktúra lehetőséget adna arra hosszabb távon, hogy nagyobb eséllyel kerüljenek szakértők az egyes területek élére, miközben a cikkben javasolt modell lehetőséget adna arra is, hogy a másodrendűséget vállaló kvázifüggetlen államokba ne toljanak bele tízévente több mint egy évnyi költségvetésnyi pénzt. (Remek „befektetés” lehet hazánk az Uniónak egy tiszteletért ugrabugráló miniszterelnökkel és az Új Nemzedék Központhoz hasonló érdekes projektekkel.)

Az unió vezetői politikusainak már azelőtt rá kellett volna jönnie, hogy egyes tagállamok nem érdemelnek teljes jogú tagságot és jelentéktelenségük okán nincs helyük az Unióban, mielőtt bevették őket. Talán most részben kompenzálják ezt a hibát. Egy gazdaságilag erősebb Nyugat-Európa, melyben azért szabadon közlekedhetek és vállalhatok munkát, miközben a mindenkori magyar kormány ragaszkodik jogaihoz egy egyre fogyó népességű országban, amit a magánnyugdíj-alapok megcsapolása és az oktatás forrásainak csökkentése hosszabb távra taccsra tett? Kiválóan hangzik. Európaiság extrákkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://szellemiremittenda.blog.hu/api/trackback/id/tr637519118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyadmajma 2015.06.05. 21:48:56

@csak egy néző: Díler? Hogy te mekkora naiv vagy.
Ezeknél ez születési rendellenesség, nem kell hozzá szedni semmit.
De hát a mutáció az mutáció. Még akkor is, ha életképtelen.

anyadmajma 2015.06.05. 21:54:12

@Nicktolvaj: anyád picsájába, te ostoba fasz.

Amúgy meg nézzél már meg egy tavalyi választási százaléklistát, hogy hányan is mentek el szavazni.
Akik nem olyan BOLSEVIK HAZAÁRULÓ GECIK, mint te, azok nem gyurcsány-mszp bérencek, de ez neked meghaladja az egy számjegyű IQ-dat. De ne is törődj a tényekkel, elég neked ha zsigerből gyűlölhetsz valakit/valamit. Biztos mondta a pap a misén, hogy ha ezt megteszed, tuti bejutsz a mennyországba, mert minden bűnöd megbocsájtatik.

Jarnyn 2015.06.05. 22:03:14

Csak tudnám, hogy az űr gazdasági kiaknázásának hajnalán, az informatika és robotika világában, mi alapján merül még fel egyesekben, hogy a hirös magyar búúza az majd mennyire nyomja a gdpt!

Mindenesetre szórakoztató a blog, a kommentek meg pláne.

Netuddki. 2015.06.05. 22:03:22

Az orbán csürhe a lézerdzsonikával, mészároslőrinkéivel, vejével, bulvártoncsival, kósalalikával együtt a rákos daganat a nemzet testén. Ellopják az EU-tól kapott milliárdokat, ami meg marad azt ellopják, amit valójában az ország felzárkóztatására kellene fordítani. A fidesz Magyarország eccerű családja akik a hirtelen jött pénzt LCD TV-re és új kocsira költik. A pénz meg nem elég, ezért az új kocsira egy csomó hitelt kell felvenni. Nem normálisak ezek baszki! Pont azokat az ágazatokat teszik tönkre amit fejleszteni kéne, köztük első helyen az oktatással. Semmi máshoz nem értenek csak a pofázás megy nekik. Szinte minden péntek reggel bebizonyítja az orbán a kis bullshitbonbonjaival. Meddig kell ezt még tűrni? He?

Netuddki. 2015.06.05. 22:05:07

@bértrollbosszantó_kovi1970: "Ellopják az EU-tól kapott milliárdokat, ami meg marad azt ellopják"

Hát ja. Azt akartam írni, hogy hülyeségekre elszórják, ami maradt meg ellopják. Vagy fordítva. De így is van értelme.

Erő e-meló 2015.06.05. 22:07:29

@Nicktolvaj:
Hanyatlik a libsi blogolókedv, vagy csak fogytán a lóvé? Már csak ezek a vérszegény tákolmányblogok maradtak

Jarnyn 2015.06.05. 22:09:47

@Erő e-meló:

Ja, közel a győzelmetek. Hamarosan már csak mélymagyarok lakják eme kies tájakat, és maga lesz az édenkert. : ]

anyadmajma 2015.06.05. 22:11:30

@Erő e-meló: A fazst, te kis hazaáruló bolsevik geci.
Az van, hogy nekünk, libsiknek általában van magánéletünk, de persze előfordul, hogy este otthon vagyunk, és szopatunk titeket, mert hát végül is a szopásrét jöttök ide, és azért kapjátok a lóvét.
Te, mit gondolsz, az itt kommentelő nácibolsik nem inkább kurvák?

Peter100 2015.06.05. 22:12:52

Most komolyan ! Én már belépéskor - sőt annak felvetésekor sem értettem, hogy hogy a fenébe lesz egyenlő egy magyar földműves, és egy német mérnök által elvégzett egységnyi munka, és azt hogy a fészkes fenébe lehet kifejezni ugyanazzal az értékű, mennyiségű pénznemmel. Komolyan ezt nem látták előre ? Ne viccelj.. Amúgy látom minden fórum a 2. hozzászólástól az egymás anyázásával folytatódik. Csak így tovább, még 40 évig elanyázzuk egymást, közben még a szart is kilopja belőlünk valamilyen ingyenélő bűnbanda politikai "elit".

Le Orme 2 2015.06.05. 22:15:07

@anyadmajma: "a liberalizmus a jobboldali polgárság eszméjeként alakult ki"

A szó ma nem azt jelenti, mint a kialakulásakor, amikor az emberek törvény előtti egyenlőségének eszméjét jelentette, valamint azt, hogy korlátozzák mindenki szabadságát, amely korlátokkal megakadályozzák a másik ember szabadságának a megsértését és az önkényességet. A mai liberálisoknak ehhez az eszméhez semmi köze, ellenben a destruktív viselkedéshez való jog pártolásához, a destruktív viselkedés segítéséhez annál inkább.

Tudományos libsizmus 2015.06.05. 22:20:50

@anyadmajma:
"...van kb 5-6 millió ember ma Magyarországon, akinek tele van a töke veletek is meg az mszpvel is. Mondjuk úgy általában a korrupt, nemzetrontó balfaszokkal.
Na, ezek a libsik,"

Na ne basszál ki velem. Oszt hogy a picsába veszítetek el minden választást, mint Rottenbiller, ha az ország 50-60%-a liberális, te Einstein?

Különben kurvára tetszik, amikor a hungarofób libsik nemzetrontóznak bazdmeg.

Jarnyn 2015.06.05. 22:21:07

@Le Orme 2:

Igazság szerint ma is azt jelenti amit kialakulásakor. A másikra ott a "neolib, libertariánus, neokon" meg hasonló álcák. Talán nem kellett volna hagyni, hogy az szdsz és haverjaik kisajátítsák és akkor nem torzul el a képe idehaza. De sokkal egyszerűbb különválasztani az szdszt és társait a liberalizmustól, mint új fogalmat alkotni mint mondjuk "óliberalizmus" hogy lehessen hivatkozni az eredetre.

Netuddki. 2015.06.05. 22:27:21

@Tudományos libsizmus: Nemzetrontó? Köztörvényes bűnözők a gazdáid bazmeg! Az, hogy közbe "romlik" a nemzet az már mindennek a következménye. Le kéne már végre csukni ezeket a megélhetési politikusbűnözőket, a közpénzből összelopott vagyonukat meg elkobozni! Ennyi.
Lehet itten libsizni meg ironizálni a büntethetetlenség ábrándja mögé bújva, de előbb utóbb rossz vége lesz mindennek. Én szóltam...

Brix 2015.06.05. 22:27:44

@Blogger Géza: " Amúgy attól, hogy az eurózónába lép egy ország, még nem lesz gazdagabb. És a magyar növekedés lényegesen meghaladja az eurózónáét. ..."
A régió többi országában is kiemelkedően jó GDP adatok jöttek ki, ez nem magyar sajátosság, nem a kormány erénye alapvetően. Az átlegember azért örülne az eurózóna tagságnak , mivel tudná, hogy többé nincs kitéve a fizetése egy bármikor , sunyi módon végrehajtott külső leértékésnek. Az elmúlt években, többek között azért is estünk vissza életszínvonalban és a fogyasztásban a többi V4 országhoz képest , mert a forint gyenge és instabil fizetőeszköz volt
Szlovákiában már jóval magasabb az átlagkereset , többek kötött az euró bevezetése miatt
A gyenge forinttal , csak becsapjuk a magyar munkást, akinek gyakorlatilag semmit sem nőtt a keresete az elmúlt 6-7 éven, ha euróban számítjuk. Gyenge pénzzel nem lehet felzárkózni a keresetek tekintetében sem nyugathoz, de a V4 országokhoz képest sem. A nyugati befektetők kinevetnek minket, hogy szarért -hugyért dolgozik a magyar. Elhiszem , hogy nekik jó a szar forint, de nem nekünk, átlagembereknek

anyadmajma 2015.06.05. 22:28:16

@Tudományos libsizmus: Úgy, hogy ezeknek az embereknek nem alternatíva a fidesz-mszp féle korrupt nemzetrontó társaság. Más lehetőség meg nem volt. Illetve, az ő számukra elfogadható lehetőség nem volt.
Csak hát, ha ezt megunják, ami lehet, hogy nem fog bekövetkezni, akkor ti lógni fogtok, mert itt nem fülke meg fotelforradalom lesz.
Vagy megyünk vissza a feudális-posztkomcsi rendszerbe, és ezt az országot vagy a nyugat, vagy a kelet, de eltünteti a föld színéről.

Tudományos libsizmus 2015.06.05. 22:32:37

@Brix:
Gyurcsány Ferencnek egyetlen tette volt, amivel a hazáját szolgálta: megakadályozta, hogy csatlakozzunk az eurozónához. Ez olyan érdeme (habár akaratlanul érte el, de nem a szándékaink, hanem a tetteink mérnek minket), amely véleményem szerint kiegyenlíti a katasztrofális kormányzásának következményeit.

Tudományos libsizmus 2015.06.05. 22:35:25

@anyadmajma:
Ja. 2011. január óta jön a forradalom, minden szerdán. Azt is kurvára bírom, amikor az ejrópéer, művelt, kibaszott civilizált turbódemokrata libsik akasztásról ábránodznak elalvás előtt.

anyadmajma 2015.06.05. 22:40:02

@Tudományos libsizmus: a gyurcsánnyal az is a probléma, hogy nem egy orbán-féle gátlástalan bűnöző. Nem egy arrogáns típus, nem véletlen, hogy miután a kemény mag kihalt az mszp-ből, és a fidesz-szerű, de annál szervezetlenebb, viszont ugyan olyan gátlástalan emberek kerültek a tűz közelébe, akik gyurcsányt strómannak akarták használni, de nem jött be, nos gyurcsány távozott. Pl, volt az a jópofa ötlet, hogy üvegzseb-program.
De ettől még a gyurcsány nem való kormányfőnek.

Brix 2015.06.05. 22:47:29

@Tudományos libsizmus: " megakadályozta, hogy csatlakozzunk az eurozónához" Ez volt a lehető legnagyobb hülység, amit tehetett. Igaz, nem is vettek volna fel minket mert az államadósságunk szintje messze nem felel(t) meg a csatlakozási kritériumoknak. Ha az eurozónában lennénk, akkor olcsóbb lenne az ország finanszírozása, alacsonyabbak lennének a kamatok még a mostaniknál is, nem alakult volna ki a devizahiteles-válság és mentesek lennénk a nagyobb pénzpiaci turbulenciáktól válság idején, stb...
De, a legfontosabb: az emberek végleg menesülnének a fizetőeszköz hirtelen és nagymértékű leértékelődésétől. Szlovákiában már 918 euró a bruttó, 704 euró a nettó átlagbér (2014. 4 ami vásárlóértéken is több , mint a magyar bér! MI nem mentünk sokra , a gyenge forintunkkal! Jobb lenne kivezetni a fenébe! DE, sajnos a feltételek nem adottak, egyelőre

anyadmajma 2015.06.05. 22:51:27

@Brix: A devizahitel-válságba max 20-25% a része, a svájci frank kötetlenül szállt el.
A többi nagyjából igaz.

Parasztlengő az imperialistáknak 2015.06.05. 22:54:36

@anyadmajma: Ne álmodozz. 2018ban is a fidesz meg az mszp lesz az alternatíva.

Azaz marad a fidesz, vagy jönn a jobbik.

Tudományos libsizmus 2015.06.05. 22:55:03

@anyadmajma:
Ellebben nem lennének önállóak a pénzügyeink. Az eurozónában olyan tényezők döntenek a pénzügyekről, amely tényezők magasról leszarják Magyarország érdekeit. A csehek sem törik magukat az auróért, a lengyelek sem. Szlovákia abból él, hogy Pozsonyban beruházott három autógyár. Kassán pedig a hadsereget(!) vetik be, ha éhséglázadnak a cigányok.

patkányarcúáginéni 2015.06.05. 23:04:37

Érdekes, hogy effajta uszító, hazaáruló irományok megjelenhetnek - mindez a sajtószabadság jegyében.

Parasztlengő az imperialistáknak 2015.06.05. 23:11:49

A sárga csekket mostantó ingyér lehet feladni.

Bár a népet biztos nem hagyják nyugodni a zeurópai értékek se, ezért tüntetnek már 5 hosszú éve tömött sorokban.

Larry Silverstein 2015.06.05. 23:39:33

Remélem még több bevándorló jön.

Ez a néger rendszeresen kimaradhatott a fizikaórákról

youtu.be/3ucSnT2Od5Y

Erő e-meló 2015.06.05. 23:50:32

@Jarnyn: @anyadmajma:
Jobban erőltessétek meg magatok libsik, mert ez már olyan, mint béna kacsára vadászni

bkkzol 2015.06.06. 02:36:44

Azért vették fel az EU-ba Magyarországot majd később Romániát, Bulgáriát ,mert bizonyos érdekcsoportoknak ez volt jó. Német, osztrák, francia cégek több milliós piachoz jutottak. Találtak olyan munkaerőt belátható távolságban ahol aprópénzért aránylag minőségi munkát végeznek.

A bevándorlók nem vesznek el senkitől munkahelyet! Pastu és dél-szuhaléli nyelven beszélő szakképzetlenek jönnek. Arra várnak, hogy "családegyesítés" keretében mikor jöhetnek a testvérei, apja, annya. Utána mehet a vita, hogy mekkora mecsetet építsenek nekik.

Norvégi azért se erölteti az EU csatlakozást ,mert az EU előnyeit élvezi pl. kereskedelmileg, de a kötöttségeket nem kell vállalni pl. halászati szabályok.

Rudi Kató 2015.06.06. 05:54:46

Teljes mértékben egyetértünk, hogy ez a politikus magyarul bűnöző banda leszerepelt, de adták önmagukat amit a kísz-ben tanultak, beléjük vertek! A rablást, a lakhely árulást, a saját nemzetének irtását !Abban is igazad van, hogy azonnali hatállyal ki kell lépni a gyarmatosító, tolvaj, népirtó eu-ból csak előtte vissza kell adniuk amit elraboltak tőlünk és mehetnek Isten hirével, vihetik azt a söpredéket is akiket ab Magyar nép nyxakába ültettek!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.06. 06:36:02

A liberálfasiszta Európa süllyed saját székletében, egyre nagyobb sebességgel.

chepunk 2015.06.06. 07:02:32

@tralalala:

Ne zavarjon, hogy azóta a világ többször kifordult a 4 sarkából. Más kilépni durcásan nem kilépni akaró szomszédokkal körülvéve, mint amikor egyszerűen még nem volt opció a környéken.

Ja valamikor meg még a barlangban is jól érreztük magunkat...

chepunk 2015.06.06. 07:04:38

@maxval bircaman szerkesztő:

Én meg úgy látom, hogy az autoriter rendszerek süllyednek saját székletükben, élükön a ruszkikkal, pedig nekik minden lehetőségük meg lenne nem így járni! A Fidesz meg belefullad a saját otromba hazugságtengerébe!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.06. 07:47:06

Na, itt az újabb magyarellenes ballibbancs fikablog.

jog-ász 2015.06.06. 08:28:04

egy kurva fillér magyar tőke nincs, eu nélkül kb koszovó szintjén tengődnénk..de nem is értem mit van felháborodva mindenki a poszton, tök jó lehet eun kívül élni, ugyhogy gyerünk, én húzok nyugatra.

Netuddki. 2015.06.06. 08:34:36

Ki kell lépni a zeuból balfaszok? osztánek majd magyar "menekültekkel" lesz tele az EU...

nu pagagyí 2015.06.06. 08:35:30

Ha kilép belőlünk az EU és megszűnik a potyapénz-forrás és az együttműködést szabályozó törvények, a következő menetrend várható:

- 10-15 év alatt tönkre megy a közlekedési infrastruktúra,
- a városokban slendrián módon összegányolt térkövek foghíjassá válnak, nem jut már pénz a pótlásukra,
- lepusztulnak középületek, senki nem festi már újra,
- a jelenlegi külföldi beruházók szerepét azonnali haszonra törekvő kalandorok veszik át, minőségi termékek helyett környezetszennyező, gagyi áruk termelését végzik majd az EU-n kívüli szerencsétlen országban,
- a túlduzzasztott állami siserehad ellátása veszélybe kerül, az adók már nem emelhetők éhséglázadások veszélye nélkül,
- az idősebb korosztály képzettebb része is menekülne az egyre szegényebb országból, ezért le kell zárni a határokat,
- a hatalom elkezdi szűrni az internetet, hogy az emberek ne hasonlítgassák a helyzetüket a világ más részén élő emberekéhez,
- a hírszolgáltatás területén cenzúrát vezetnek be,
- az állami propaganda kiemelt eleme, hogy az EU-ban verik a bevándorlókat, nálunk bezzeg tárt karokkal fogadják a külföldit, akik rendre pozitívan nyilatkoznak viszonyainkról, kiemelve a diktátor elvtárs szerepét, méltatva humánus kormányzását,
- felállítják a 100 méter magas Makovecz szobrot.

nu pagagyí 2015.06.06. 08:41:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Külső forrás hiányában majd neked is meg kell fogni a munka végét. Ismerve zsenialitásodat, azt hiszem, meg vagyunk mentve.

Larry Silverstein 2015.06.06. 09:06:54

@chepunk: Kilépésről szó sincs, még a Jobbik sem beszél ilyesmiről. Jelenleg nem éri meg. Néha megszellőztetik, hogy az EU nem az egyetlen alternatíva, hogy kialkudjanak vmi jobb feltételt, ami egyáltalán nem baj.

Tavalyelőtt a szlovákok makacsolták meg magukat, amikor az EU ott akart sarcolni, hogy megsegíthesse a görögöket. A szlovákok meg jól beintettek, hogy lóf*szt fognak ők segíteni a jobban kereső lusta görögöknek. Ha nem tetszik az EUnak kilépnek. Aztán persze békén hagyták őket.

Larry Silverstein 2015.06.06. 09:11:11

@chepunk: Aki gazdasági stabilitást akar, jobb ha megtanul több lábon állni.

Az EU a világ egyik legfontosabb piaca, jóban kell lenni velük. De az EU a világ leglassabban fejlődő piaca is, nem úgy néz ki hogy ez lenne a jövő. Ezt pl. maguk az európai autógyártók jó 20 éve felismerték, ma már nem az európai autószalonokon mutatják be a legfontosabb modelleket. A pekingi autószalon sokkal nagyobb esemény már, mint a genfi, ami évtizedekig a szakma csúcsrendezvénye volt.

Sinistroll 2015.06.06. 09:15:43

A poszt alapvetoen igaz - bar az eurozona szorosabb integracioja - ill elotte a "valtozo geometria" - kb a 80-as evek ota napirenden van. Szoval nem most, es nem ellenunk talaltak ki. Ha fele annyi eszunk lenne, mint a szlovakoknak, mar nem is lenne kerdes, hova tartozunk. De inkabb melybalkani csurhe akarumk lenni, mert ugy konnyebb szetlopni az orszagot.

Ha egyebkent valaki okot keresne arra, hogy Magyarorszagot kigolyozza az EU-bol, boven eleg lenne elolvasnia a kommenteket itt.

Jezus, mennyi agyhalott el itt kozottunk...

Larry Silverstein 2015.06.06. 09:17:24

@jog-ász: A külföldi müködőtőke nagyrészt 2004 előtt érkezett. Tehát nem függ össze az EU tagsággal.

A tőke azért jön mert megéri neki, mert pénzt tud itt keresni. Ezért vagyunk az EUban, nem vmi testvéri kegyből.

manager2008 2015.06.06. 09:17:54

Nyugodjon meg mindenki. A Titanic sem merült el azonnal. Még van időtök hülyeségeket locsogni. Aki nem látja hogy mi a gond, az még hegedülhet is közben és örülhet. Egy dugásra is van még idő. Akit nem érintett meg a közgazdaságtan, az lelkesen lengethet valami zászlót is, hogy mi van rajta az tökmindegy. József Attila szerint a "Itt élünk mi! Idegünk rángó háló,

vergődik benn’ a múlt síkos hala.

A munkabér, a munkaerő ára,

cincog zsebünkben, úgy megyünk haza.

Újságpapír az asztalon kenyérrel

s az Újságban, hogy szabadok vagyunk -

poloskát űzünk lámpával s a kéjjel

s két deci fröccsel becsüljük magunk’. De közben és előtte utána beszélhettek még tovább, mert a változtatáshoz hülyék vagytok, és azok is maradtok barmok.

Larry Silverstein 2015.06.06. 09:24:13

@Sinistroll: El kell felejteni h mi vmi kegyből vagyunk az EUban. Azért vagyunk ott mert megéri, nekik is meg nekünk is. Az állandó alkudozás, határok keresése, feltételek újratárgyalása napi gyakorlat mindenhol európában.

A szlovákok az Eut legjobban leszaró nemzet, az EU választásokon a részvétel a 10%-ot sem érte el. Mo-n átlag feletti volt a régióban.

A szlovákok gazdasága rengeteg gonddal küzd (óriási régiós különbségek, nagy munkanélküliség és egyoldalú - autóipar - gazdaságszerkezet), 2 dologban állnak lényegesen jobban mint mi. A foglalkoztatottak aránya az inaktívakhoz képest magasabb (alacsony szoc. kiadások) és alacsony államadósság.

Jarnyn 2015.06.06. 09:32:30

@Erő e-meló:

Nem kell itt erőlködni semmit. A két téma nagyon egyszerűen értelmezhető.
Mi a "liberalizmus/liberális" kinek mi. Bizonyos embereknek szitokszó és hívószó amivel egy bizonyos felfogást/világnézetet el akar takarítani a közéletből, függetlenül attól hogy ez vajon kimerül e az szdszben, a melegek-kisebbségek jogainak erőltetésében vagy akármiben, és emiatt nem szégyell lemenni valami alpári primitiv szintre.
Másnak meg nem ez.
Más kérdés, hogy az ilyen nívóval, mint fent körülírtam, értelmetlen vitázni, mivel nem a vita a célja, és nem is törekszik megértésre sem, nem keres miérteket, hanem "tudja" és a másik teljes megsemmisítése az egyetlen elfogadható cél a számára.
Azaz kb olyan ostoba fanatikus nívót mutat fel mint mondjuk az IS.

Azt az apróságot, hogy az ilyen "mélymagyar kutyulék" - mint amit előad - igazából soha semmilyen formában nem tett jót az országnak.
Ez egyszerű matematika ugyanis. 10 milliós országgal még ha nem is kedvelik, úgy bánnak, mint egy 10 millás országgal, egy 2 millióssal meg úgy fognak mint egy két millióssal.
Gondolod, hogy a nemzetek versenyében egy leredukált 2 na jó, 3-4 milliós országocska komoly tényező lesz valaha? Csak mer ők "HUNOK"?
Mikor az összes dolog amit fel tudnak mutatni, az a "falu megtartó ereje" meg szentmise plázázás helyett? Meg egy maroknyi lopásra berendezkedett zseboligarcha?

Már a monarchiában is az egyik legnagyobb probléma az volt, hogy az igazán erőteljes városi kultúra megjelenése késett vagy felemás volt.

♔batyu♔ 2015.06.06. 09:36:39

@Larry Silverstein: Igen, a srác kurvára nem ismeri a valós szlovák helyzetet. Az indexből persze ez nehéz is lesz.

A szlovákok egyszerűen nemet mondanak aztán magasról szarják le. A liberálisok ott lényegében nullák. Fico-nak a leguccsó kampánya alapból EU ellenes volt. A srác csak nézne, ha Orbánék elkezdenék azt csinálni, amiket Fico megcsinált.

Egyébként érdekes látni, ahogy a liberális média finanszírozói érdekeit tünteti fel közügynek.

1. Az EU-ból NEM lehet kilépni, mivel az USA épp azért hozta össze, hogy egységesen lehessen irányítani Európát. Nem véletlenül beszélnek engedményekről Anglia kapcsán, hiszen ha valakik valóban ki tudnának lépni, az Anglia.

2. Az EU övezetből sem lehet kilépni, mivel gyengülne az Euró, sőt szét is eshetne. Magukat nagyon fontosnak tartó emberek buknának milliárdokat.

Nem véletlenül szarják le a görögök is a fenyegetéseket és ha drachma lesz, akkor mi van? nagyobb pénzügyi szabadság.

♔batyu♔ 2015.06.06. 09:40:58

@Jarnyn: te valamit elfelejtesz barátom. Az EU nekünk addig jó, ameddig az érdekeinket szolgálja.
A magadfajta már a kommunizmust is frankón meg tudta magyarázni az orosz érdekek felől.

Ha pedig valakik nem tettek jót ennek az országnak, akkor az általában a mélyliberális kutyulék volt.

Larry Silverstein 2015.06.06. 09:43:35

@Jarnyn: Már csak azért is vicces ez a vita, mert csak a magyar belpolitikában, sajtóban létezik.

A karaván meg halad, a magyar export csúcsra jár, és főleg az EUba megy. Ez számít, nem az hogy bizonyos európai köröknek Orbán kényelmetlen (osztrák bankok), és a saját sajtójukban ekézik.

Na és? Amikor ugyezek a körök csendben voltak Mo. gazdasága nem igazán muzsikált, soha nem teljesítette a maastrichti feltételeket.

Nekünk az a lényeg hogy küldjenek több támogatást, mint amennyit befizetünk, és vegyék meg amit előállítunk, a többi duma. Sem egyesült európai értékek nem léteznek, sem az nem számít egyáltalán, hogy miket írnak nyugaton Orbánról.

A görögök ívesen fosnak rá, hogy 6 éve velük van tele az európai sajtó, ne sírnak otthon magzatpózban hogy jajjjaj mit gondolnak rólunk a fejlett nyugaton. Ők köszönik, szeretik a napsütést és az 1500 eurós közszolgabért, mindenki bekaphassa. Lehet h nem lesz így örökre, de annyi világos, hogy az EU nagyon nem akarja elengedni a kezüket. Pedig kicsike ország, kevés emberrel.

♔batyu♔ 2015.06.06. 09:47:41

@Larry Silverstein: Ezeknek a "bizonyos köröknek" az a jó, ha Mo. az ő pénzügyi érdekeiket szolgálja ki. Ezért is volt nekik jó az amúgy hihetetlenül szar gazdasági teljesítményt nyújtó és az ellen tüntetőket elverető MSZP-SZDSZ.

Most, hogy Orbán folyamatosan a levesükbe köt, az általuk pénzelt libsi "kutyulék" szerint "nem vagyunk európaiak", nagy az antiszemitizmus és hasonló baromságok.

Jarnyn 2015.06.06. 09:48:18

@♔batyu♔:

Az nem a magamfajta volt, hanem a magadfajta : )
Én sose nyomtam like-ot Pozsgayra, Stumpfra vagy épp KISZ-szökevény Orbánra. Ahogy amúgy a Gyurcsányékra se.

Az EU pedig addig szolgálja az érdekeinket, amíg az EU iránya egybeesik az ország érdekével, nem pedig amíg a hatalmi elit érdeke a bennmaradás. Ezt a kettőt jó lenne különvenni végre.
Ráadásul addig szolgálja az érdekeinket amíg van érdekérvényesítő képességünk benne.
Na most felteheted a kérdést, hogy egy szalonképtelen, gazdaságilag nulla, kulturálisan beroskadó magát mindenféle bohóccal képviseltető (Szíjártó csapata és Orbán úr ) állam, amely önmagától csak elidegeníteni tudja a potenciális barátait vajon mekkora érdekérvényesítő képességgel bír?
Pont annyival mint a rendszeren kívül ilyen felállással.

♔batyu♔ 2015.06.06. 09:51:51

@Larry Silverstein: Ja, azért Orbán nagy nehezen csak kitessékelte a Raffeisent, dühösek is az osztrákok, rendesen bele is nyúlhatnak az itteni libsi médiába.

Orbán pedig nyilván nem olyan hülye, hogy a magyar adófizetők pénzéből nagy nehezen beindított gazdaságélénkítés által gerjesztett pénzügyi mozgásokat az osztrák bankok fölözzék le.

Persze a libsi média szerint ez nem európai, a magát libsinek tartó mélymagyarozó ostoba, pedig helyesel

♔batyu♔ 2015.06.06. 09:53:12

@Jarnyn: "gazdaságilag nulla"

Szerettél volna te egy ilyen nulla gazdaságot, de Lendvaival, Kunczéval és a többi vastag komanccsal.

Jarnyn 2015.06.06. 09:53:23

@Larry Silverstein:

Nos, a betelepülő tőke egy része piaci szempont szerint települ be. Ami 2004 előtt "európai integráció előtt álló a visegrádi 4-ek feltörekvő gazdaságainak egyike" ami 2004 után eu tagállam. Szerinted a 4-ek szétesésének küszöbén és az eun kívül pont ugyanilyen lenne a környezet leírása? Mert én szerintem nem.

A nyugati hőbörgéssel meg senkinek nem lenne semmi gondja idehaza, ha következetes politikai irány lenne mögötte és azzal lenne kapcsolatos. Nem pedig valami kutyulék, ami miatt pont a fent megkérdőjeleződött érdekérvényesítő képességünk veszik el.
Például mennyire vagyunk sikeresek a határon túli magyar közösségek védelmében? Semennyire? Vajon miért? Már a szokásos "nemzetközi liberalizmus ellenállása és nemzetrontó..." baromságon kívül.

♔batyu♔ 2015.06.06. 09:54:26

@Jarnyn: Orbán az itteni választóit figyelje és ne "potenciális barátait", mert nem azok szavazzák be.

Aztán ha gáz van, mi szavazók, majd megvédjük "potenciális barátaitól".

Jarnyn 2015.06.06. 09:55:03

@♔batyu♔:

Olvasd újra amit fent írtam hülyegyerek. :) Sose szavaztam MSZMP utódpártra, legyen az SZDSZ, MDF vagy MSZP vagy akár FIDESZ esetleg KDNP.

Sinistroll 2015.06.06. 09:59:36

@Larry Silverstein: a EU mar reg tudja, hogy kurvara mellenyult a magyarokkal. Nem eri meg nekik a magyar tagsag. Megis miert erne meg? A penzuk? Az emberi tokejuk? Az asvanykincseik? A hatalmas, dinamikusan bovulo piac? A tersegben betoltott stabilizalo szerep?

Egy ostoba, beketlen, arrogans bandanak latjak a magyarokat. Tiszta eges, ha kiderul, honnan jossz.

Csak a hibat nehez orvosolni. Az narancsmaffia hatalmas szerencsejere. Igy meg tomheyik a zsebuket egy ideig.
A tobbi meg megszivja.

Erő e-meló 2015.06.06. 10:03:14

@Jarnyn:
"Bizonyos embereknek szitokszó ... amivel egy bizonyos felfogást/világnézetet el akar takarítani a közéletből,

Kár volna a libsizmusért. A libsik a nemzet mulattatói, én is jót szoktam derülni ezeken a belőtt agyú doktrinereken. Bár valóban mindent elkövetnek hogy lenullázzák Magyarország érdekérvényesítő képességét, végül vcsak saját magukat nullázzák le

Larry Silverstein 2015.06.06. 10:05:11

@Jarnyn: Nincs semmilyen realitása jelenleg sem a kilépésnek, sem a 'kidobásnak'. Igy teljesen felesleges erről témázni.

Szerintem a külpolitikában a 'pávatánc' semmilyen hátránnyal nem járt, hiszen úgy fogom fel, mint a külgazdaság támogatóját. A turizmus is elég jól megy www.vg.hu/vallalatok/turizmus/soha-ennyi-amerikai-turista-nem-jart-meg-magyarorszagon-409573, persze főleg Budapestet (esetleg a Balatont) ismerik a nyugatiak. Úgyhogy nem mindenki a Financial Timest olvassa, úgy tünik.

A határon túli magyarokkal kapcsolatos politikában a Fidesz szerintem is belemegy néha rossz kompromisszumokba, de még mindig több lehetőségük van (pl. magyar állampolgárság felvétele) az önvédelemre, mint korábban. Ezt a 2014es választásokon szavazó határon túliak szavazatai messzemenően igazolták.

Larry Silverstein 2015.06.06. 10:06:23

@Sinistroll: Hát persze. Mondjuk amit mondasz, azt jó lenne vmivel alátámasztani.

Erő e-meló 2015.06.06. 10:07:09

@Sinistroll:
Itt vagy például te is díszlibsinek. Mindig ugyanazok az üres lózungok, amik végső soron önmagukat igazolják: " ostoba, beketlen, arrogans bandanak latjak a magyarokat. Tiszta eges, ha kiderul, honnan jossz."

Télleg égés lehet az élete egy ilyennek

Jarnyn 2015.06.06. 10:08:47

@♔batyu♔:
Ez a válaszod tökéletesen bemutatta a szellemi szinted. :)
"Orbán potenciális barátai". Ki beszélt itt pár bürokratáról akik Orbán haverjai lennének? Ennyire nem megy kilépni a maffiaszemszögből? Nem a tisztelt vitéz nemes és nemzetes Orbán úr barátairól lenne szó, hanem alapvetően arról, hogy a magyar (nem orbán, nem fidesz) érdekeket szem előtt tartó alapvetően az országhoz pozitívan hozzáálló esetleges szövetségesekről, akik érdekeivel és értékeivel mi is tudunk azonosulni.
Mivel az EU egy politikai közösség is, ezért az együttműködés, megértés, belátás, meggyőzés képessége és a többi elvileg előny lenne arrafelé.
Persze ez éppen úgy nem működik gerinctelen hajbókolással, mint mucsai részeg keménykedéssel és köpönyegforgatással. Mindkét pólust megtalálod ebben. :)

@Erő e-meló:
Neked is mehetett volna.

Jarnyn 2015.06.06. 10:10:52

@Larry Silverstein:
Szerintem a magyar állampolgárság megadása alapvetően hibás, mivel csak felgyorsítja a külterületek magyarságának csökkenését.

Erő e-meló 2015.06.06. 10:11:57

@Larry Silverstein:
"Úgyhogy nem mindenki a Financial Timest olvassa, úgy tünik."

Vagy éppen azért. A mai világban óriási versengés folyik a megjelenési felületért, Magyarország pedig ingyért kapja a libsik révén. Az szinte mellékes, hogy rosszat írnak rólunk. Egyrészt ezt már kevesen hiszik el tényleg, másrészt inkább kíváncsiságot ébreszt

Ahogy régen mondták: nem baj ha csúnya dolgokat írnak a táncosnőről, a baj az lenne ha nem írnának róla

Larry Silverstein 2015.06.06. 10:17:06

@Jarnyn: Mellesleg a nyugati turistát nem ijeszti el a keleti turista.

Jó példa erre az általunk irigyelt Csehország, külkereskedelmének 7%-át bonyolítja Oroszországgal (Mo. alig 4%).
Prágában ma minden 2. turista orosz/ukrán. Rengeteg helyen vannak orosz feliratok, oroszul beszélő kiszolgáló személyzet a vendéglátóiparban. A vastagodó keleti középsztálynak még nincsenek meg a bejáratott kirándulóhelyei, így akinek van esze, lecsap a pénzükre.

Larry Silverstein 2015.06.06. 10:20:08

@Jarnyn: Tényleg lehet ilyen hatása. Másrészt a magyarországi fogyást és kivándorlást a legpraktikusabb magyarokból pótolni. Aki a szülőföldjén marad annak pedig jár a magyar konzuli védelem.

(de: hibás azt mondani, hogy 'állampolgárság megadása'. valójában egyéni kérelemre adják meg az állampolgárságot könnyített eljárásban)

Jarnyn 2015.06.06. 10:25:40

@Larry Silverstein:
Akkor tényleg nehéz az mellett kardoskodni, hogy Fidesz a nemzeti érdekek kormánya, ha politikájának szerves eleme, hogy nem kezd semmit a kivándorlással, mert a trianonban elcsatolt területekről az ottani autonómiatörekvések kárára tudja és akarja pótolni a kivándorlás okozta emberhiányt amíg lehetséges.

Örülök, hogy ezt sikerült tisztázni.

Nicktolvaj 2015.06.06. 10:32:01

@anyadmajma:

"Amúgy meg nézzél már meg egy tavalyi választási százaléklistát, hogy hányan is mentek el szavazni."

Tehát a libsik NEM mentek el szavazni.

Miért?

Hiszen a szavazólapok tele voltak LIBERÁLIS pártokkal. :D

Larry Silverstein 2015.06.06. 10:34:48

@Jarnyn: A nemzeti érdek mindenkinek mást jelent.

Pillanatnyilag a fidesz kényelmes többséggel vezet itthon, a határon túl pedig szinte kizárólag a fideszre szavazott mindenki(98%), aki részt vett a választáson.

A gazdasági kivándorlással rövid távon semmit sem lehet kezdeni, mert az EUban mindenki ott dolgozhat, ahol akar. A béremelésekhez meg a teljesítményt kell növelni (GDP).

Nicktolvaj 2015.06.06. 10:36:48

@Jarnyn:

"az űr gazdasági kiaknázásának hajnalán, az informatika és robotika világában"

Jó anyag lehet, amin rajta vagy :DDD

Larry Silverstein 2015.06.06. 10:39:21

@Jarnyn: De itt szeretném azt a nem mellékes tényt megemlíteni, hogy nagyon nehéz átlátni a kivándorlás - bevándorlás számait, mert állandó belpolitikai muníciót ad, így minden médium a neki tetsző számokról beszél.

Az amerikaiak szerint Magyarországon nettó bevándorlás van például (azaz több a bevándorló, mint a kivándorló). Ez sem olyan infó, amit naponta 10x olvashatsz a sajtóban.

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2112.html

Nicktolvaj 2015.06.06. 10:40:11

@anyadmajma:

"a liberalizmus a jobboldali polgárság eszméjeként alakult ki"

Nem.

A liberális az irigy, buta, tehetségtelen proli szinonimája volt a francia forradalom előtt és alatt.

Nicktolvaj 2015.06.06. 10:49:40

@Brix:

"Az átlegember azért örülne az eurózóna tagságnak , mivel tudná, hogy többé nincs kitéve a fizetése egy bármikor , sunyi módon végrehajtott külső leértékésnek. "

Felejtsd el az eurót.

Európa - és az EU - gazdasági értelemben véve HALOTT.

Nincs értelme egy HALOTT közösség halott pénznemét bevezetni.

Az eurozónát az USA erőlteti, mert látja a SAJÁT nemzeti valutájának a hanyatlását, és úgy gondolja, hogy mint a vízben fuldokló ember, szusszanásnyi levegőhöz jutna, ha van valami marha, aki hagyja, hogy őt nyomja a víz alá, amíg maga levegőt vesz.

Ez a marha lenne az úgynevezett euro-övezet.

Mei Ling 2015.06.06. 10:50:01

Az agymosott jellemző példája a posztoló. A háromszoros életszínvonal-emelkedésre sok példa van. Kelet-Európa behozhatná Nyugatot, ha az nem akarná inkább kifosztani. A szűkebb EU pedig a cinizmus csimborasszója.

Nicktolvaj 2015.06.06. 10:51:58

@Brix:

"A nyugati befektetők kinevetnek minket, hogy szarért -hugyért dolgozik a magyar. "

A nyugati tőke akkor is szaré-húgyé dolgoztatná a magyart, ha euroban kellene kifizetnie.

Ennyire tényleg nem lehetsz hülye.

Nicktolvaj 2015.06.06. 10:54:58

@anyadmajma:

"akkor ti lógni fogtok, mert itt nem fülke meg fotelforradalom lesz."

Mi van, köcsög, ti, mind a másfél ezren terrorizálni, meg akasztani fogtok 10 millió magyar embert?

Mondjuk, ez az ambíció nem lep meg, tekintettel arra, hogy világszinten is 10 millió szarházi zsidó próbál sakkban tartani 7 MILLIÁRD nem zsidó embert.

Nicktolvaj 2015.06.06. 11:00:33

@Kón Bandit:

"@anyadmajma: Ne álmodozz. 2018ban is a fidesz meg az mszp lesz az alternatíva."

Te se álmodozz.

2018-ban két említésre érdemes párt indul majd: a Fidesz, és a Jobbik.

A Jobbik eredményei attól függnek majd, hogy mennyi idővel a választások előtt szabadulnak meg a Vona nevű zsidóbérenctől.

Az MSZP addigra az atomjaira fog hullani, kevesebb támogatója lesz, mint a DK-nak.

Az LMP marad ott, ahol eddig is volt: a bejutási határon billegő hülyegyerekek gittegyletének.

Együtt és PM pedig egyszerűen NEM lesz.

Nicktolvaj 2015.06.06. 11:04:37

@bkkzol:

"Azért vették fel az EU-ba Magyarországot majd később Romániát, Bulgáriát ,mert bizonyos érdekcsoportoknak ez volt jó. "

Így van.

25 éve nyaljuk a nyugat seggét. Mi lett azóta jobb?

13 éve nyaljuk az Unió seggét. Mi lett azóta jobb?

SEMMI nem lett jobb azóta, sőt, sokminden ROSSZABB lett az elmúlt 25 illetve 13 év alatt.

A Nyugat nyomására a magyar helytartóik szétzüllesztették a magyar ipart és mezőgazdaságot, munkanélküliségbe taszítva emberek millióit a 25 év alatt.

Felszámolták az állattenyésztést, a növénytermesztést, a ráépülő feldolgozóipart. Miért? Hogy legyen piaca az ideömlesztett nyugati szarnak, hogy a nyugati parasztnak, meg a nyugati prolinak legyen munkája.

Nyugati nyomásra számolta fel a magyar "büszkén" az egykori szovjet kapcsolatait, és vonult ki ÖNKÉNT a keleti piacról. Milyen érdekes, hogy amelyik piacáról a magyar hétfőn kivonult, oda az egyáltalán nem finnyás NYUGATI kereskedő kedden be is vonult.

Mi lett a VILÁGHÍRŰ magyar mezőgazdasági kombinátokkal? Mi lett az állami gazdaságainkkal? Mi lett a könnyűiparunkkal? Mentek a levesbe, mert Magyarország nem arra kellett a Nyugatnak, hogy TERMELJEN, hanem arra kellett, hogy VÁSÁROLJA azt, amita Nyugat szállított a boltokba.

Mondjuk a magyarok munkájának a gyümölcse jórészt akkor is eltűnt az akkor kommunista jelmezben pózoló judeo-liberális körök zsebébe, meg a "baráti" országok megsegítésére - nade akkor még a TERMELŐESZKÖZEINK legalább megvoltak - mára azok is eltűntek kézen-közön. Vagy külföldi tulajdonba kerültek a "privatizáció" során "vállalkozóvá" lett ex-párttitkárok kezéből, és a termelés nagyobbik részét külföldre vitték, vagy felszámolták a cégeket, hogy ne legyen KONKURENCIA a Nyugat cégeinek.

Hogy a magyar miből fog megélni, az sose érdekelte a Nyugatot. Adtak a magyarnak "jóáras" KÖLCSÖNT, hogy ha nincs munkája, vagy a béka segge alatt van a jövedelme, akkor is vásárolhasson.

Ráadásul VÉRT HÁNYNAK a legkisebb gesztustól, ami arra irányul, hogy a magyar KELET felé is tájékozódjon.

Ki nyert itthon a kritika nélküli és feltétel nélküli Nyugat-imádaton?

A judeo-liberális csürhének meg a buzilobbinak láthatóan kinyílt a csipája az elmúlt pár évtized alatt.

Mára ott tartunk, hogy a Nyugat még abba is bele akar ugatni, hogy miről lehessen BESZÉLNI és miről NE lehessen beszélni ebben az országban.

A magyar emberek döntő többségének ELEGE van a nyugati befolyásból, meg a judeo-libsik kritika nélküli Nyugat-imádatából.

De ezt már leírtam fentebb.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.06. 11:07:34

@nu pagagyí:

Mo. nem fog kilépni. Az EU szét fog esni, a gazdag centrum kapzsisága miatt. S ezután jobb lesz Mo-nak.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.06. 11:08:16

@jog-ász:

S MIÉRT nincs magyar tőke? Mert az EU elszívta. Azaz kevered az okot és az okozatot.

Nicktolvaj 2015.06.06. 11:09:02

@chepunk:

"Ne zavarjon, hogy azóta a világ többször kifordult a 4 sarkából. "

Énekeljétek együtt:

Föl, föl, ti rabjai a földnek,
Föl, föl, te éhes proletár!
A győzelem napjai jönnek,
Rabságodnak vége már.
A múltat végképp eltörölni,
Rabszolga-had, indulj velünk!
A Föld fog SARKÁBÓL KIDŐLNI
Semmik vagyunk, s minden leszünk!

Nicktolvaj 2015.06.06. 11:12:06

@jog-ász:

"egy kurva fillér magyar tőke nincs, eu nélkül kb koszovó szintjén tengődnénk."

Azért nincs, mert elloptátok. Mindjárt a rendszerváltáskor elkezdtétek az ország lerablását, széthordását, és nyilván nem is nyugodtok meg addig, amíg sáska módján a tarlóig le nem legelitek az országot.

Nicktolvaj 2015.06.06. 11:17:07

@nu pagagyí:

Neked meg a hasonszőrűeknek bármikor adnak menedéket, munkát a zsidók, ha legalább egy leendő célpontjuk nyelvét anyanyelvi szinten beszéled, és odatelepíthetnek téged is, hogy forradalmat provokálj a kisemelt célországban.

Tudod, úgy, mint a Goodfriend barátotokat, akit egyenesen a frissen taccsra vágott Szíriából telepítettek át Magyarországra, hogy megcsinálja ukrán mintára az államcsínyt, vagy ha az nem megy, akkor a katonai puccsot.

Ha csak magyarul beszélsz, akkor viszont szarban vagy. Akkor nincs rád szüksége a "barátaidnak". :D

Nicktolvaj 2015.06.06. 11:22:57

@Sinistroll:

"Jezus, mennyi agyhalott el itt kozottunk..."

Te meg milyen alapon veszed a szádra az isten nevét, te megveszekedett, büdös mugli?

klacus 2015.06.06. 11:28:52

Micsoda egy kretén ember képes ilyesmit leírni. Húzzon az anyja picsájába.

Nicktolvaj 2015.06.06. 11:30:30

@Jarnyn:

"Ráadásul addig szolgálja az érdekeinket amíg van érdekérvényesítő képességünk benne."

Ezért lenne jó Magyarországnak, ha elzavarná a Mocskosorbánt, és megkoronázna helyette egy zsidó illetőségű, külföldi állampolgárságú személyekből verbuvált BÁBKORMÁNYT, mint mondjuk Ukrajnában.

Mindjárt sokkal nagyobb lenne az érdekérvényesítő képessége az országnak.

Ugye?

zobod 2015.06.06. 11:40:50

Magyarország fejlődő ország, nálunk nem a nálunk jóval gazdagabb, és egészen más mentalitású nyugat-európai országok - hosszú távon már ott sem fenntartható - jóléti államaira szabott viszonyait kellene implementálni. A PIIGS rá a legjobb példa, hogy ez az út még évtizedek alatt sem fog relatíve fejletlen országokat a fejlettebb szintjére felzárkóztatni, és most nem a számokkal való zsonglőrködésről beszélek, az ott is ment.

Nekünk a hozzánk hasonló mentalitású lakosságú, és természeti adottságokkal bíró, fejlődőből fejletté vált országok stratégiáit kell tanulmányozni, és meghonosítani, de még jobb lenne a saját utunk járni. Egy biztos, nálunk a szociálliberalizmusnak semmi helye. Exportcentrikusság és annak alárendelt árfolyampolitika, full gazdasági liberalizmus a külkereskedelemben, protekcionizmus a belpiacon - nem adminisztratívan hiszen az tiltott hanem a polgár szintjén megjelenően -, egy ultrakonzervatív társadalompolitikával, ez lenne a jó irány.

Jarnyn 2015.06.06. 12:15:06

@Larry Silverstein:
Az hogy többen jönnek be, mint mennek ki (nem tudván, hogy a kimenők de állampolgárságukat megtartók, most emigránsok e, vagy nem) nem írja felül amit állítottam. Tekintve ez jelentheti azt is, hogy a határon túlról több magyar települ be bizonyos okok miatt, mint távozik ki.

@Nicktolvaj:
Nos, ki is van jó anyagon? : ]

@maxval bircaman szerkesztő:

Azért nincs, mert a privatizáció el lett cseszve, és a magyar tőkekoncentráció zöme olyan ágazatokba irányul, ami kis hozzáadott értékű tevékenység köré csoportosul.
Mint építőipar, és kevés munkát adó mezőgazdasági termelés... elsősorban az uniós pályázatok lehívása és eltüntetése érdekében. Gabonatermelésben nincs pénz. Komolyabb mezőgazdasági kultúrához meg több szakember kellene és kéz, ami rövid távon csökkentené az agrártámogatásból származó hasznot.

Az a pénz akár kis töredéke ha elment volna mondjuk az üveggyártás modernizációjára mondjuk Salgótarjánban (évi 1000+ mrd-os korrupcióból akár csak 40mrd egyszeri tétel) akkor lenne egy nagy múltra és hagyományos piaccal rendelkező termelői ág a térségben ami versenyképes lehetett volna a külföldi vetélytársakkal.
Hozzátenném e kettő (öblös és síküveg gyárak) ennél jóval kevesebb pénz miatt mentek gallyra.

Jarnyn 2015.06.06. 12:22:05

@zobod:
Ultrakonzervativizmus még sehol semmilyen formában nem vonzott szellemileg szabad jól képzett embereket, és nem is nagyon tartotta meg őket. Lehet vele kísérletezni, hátha sokadjára más eredményt ad, de az ilyet nevezik általában őrültségnek.

Ugyanis ha valaki kreatív, alkotó rugalmas agya van, és tanult, általában nem szereti ha be akarják rakni egy primitívek számára kényelmes rendszerbe.

2015.06.06. 15:25:55

A '90-es évek eleje óta megy, hogy ha még ezt meg ezt megtesszük nyugatnak, akkor most már aztán istenbizony dől majd a lé!

Ez a duma körülbelül addig tart, amíg (általában áron alul) el kell adni nekik valamit, vagy valami olyan egyezményt kell aláírni, ami más szervezeteknek vagy országoknak beleszólást enged az ország ügyeibe. Ha megtörtént az ügylet, akkor már úgy beszélnek, hogy az ország aláírt egy szerződést, pofa alapállásba. Egyébként is tudnunk kellene, hogy hol a helyünk.

Tekintettel arra, hogy a legtöbb esetben a gazdaságilag ellenérdekelt félnek szolgáltattuk ki magunkat, jól eddig nem jöttünk ki ilyen egyezményekből. Elég csak a privatizációra gondolni. Vagy arra, amikor a pár nyugati cég által kvázi felosztott piacra hazai, vagy ad abszurdum állami versenytárs lép be, és az EU minden követ megmozgat, hogy ez ne sikerülhessen.

És a sok buta ember nem szeretne zsákámányországot. Hogy mik vannak...

Alick 2015.06.06. 15:34:32

@Nicktolvaj: "zsidó illetőségű, külföldi állampolgárságú személyekből verbuvált BÁBKORMÁNYT, mint mondjuk Ukrajnában."

Ukrajna éppen a csőd előtt áll, ezt a kormányt is el fogják zavarni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.06.06. 16:10:35

Na egypár fideszbarom azért csak idetalált.
Megint egymásnak estünk rendesen.
Én úgy általában mindkét felet szoktam hibáztatni az EU-t és magunkat is.

norbert79 2015.06.06. 16:11:56

@Nicktolvaj: HAHAHAHA... Köszönöm, ennyit erről. Tehát bérkommentelő vagy. Ennyi!

midnight coder 2015.06.06. 16:17:45

@Jarnyn: A szellemileg szabad és jól képzett emberek oda mennek ahol a pénz van. Az, hogy jelenleg a pénzt leginkább a régi nyugati demokráciákban találják meg leginkább a véletlen, illetve ezen országok politikailag nem annyira korrekt múltjában keresendő. És ez amúgy is egyre inkább múlt idő - a pénz és vele együtt a fejlesztések is folyamatosan helyeződnek át Ázsiába és Indiába.

Jarnyn 2015.06.06. 16:29:51

@midnight coder:
Meg sok minden másban, amivel nem akarunk szembenézni. Például abban, hogy őnáluk mindig kvázi időben zajlott valamilyen ipari változás. Míg mi mindig jól megéltünk az anyaföldből.
Hollandia alapjai nem a gyarmatosításban való részvételükkel rakódtak le, hanem már előtte, mikor kiszolgálták iparukkal a spanyol folyamatokat.
Lehet mondani, hogy "azték arany meg inka arany" ettől még ez az ipar nem véletlenül ott alakult ki, és nem mondjuk spanyol földön.
Ahogy az se véletlen hogy mi nemhogy kimaradtunk a gyarmatosításból, de a meglévő "hódításainkat" sem tudtuk megtartani, sem utána piros-fehér-zöldre festeni a környéket.

Pedig induláskor volt itt minden, arany, réz, só, dús legelők... aztán mikor kellett volna az ipari rész, ott valahol lemaradtunk mint a borravaló.

zobod 2015.06.06. 16:39:59

@Jarnyn: A liberalizmus nem való mindenkinek. A társadalompolitikának nem abból kell kiindulni, hogy a pesti egyetemek humán tanszékeinek oktatói, meg az abból a közegből kikerülő humán értelmiség (tisztelet a kivételnek, ami van természetesen), és más hangadók mit szeretnének.

A parttalan világnézeti vitánál sokkal fontosabb, hogy a szociálliberális társadalmak működésének olyan stabil gazdasági alapokon kell állnia, amikkel azokat a viszonyokat fenn is tudják tartani, legalább ideig-óráig. Az euro periféria, a PIIGS történetének elmúlt tíz éve igazolja, hogy nálunk _sokkal_ nagyobb és gazdaságilag fejlettebb országokban sem sikerült a mutatvány (sőt, még a világ egyik legnagyobb gazdaságában, Fro.-ban is rezeg a léc, természetesen messze vannak tőle hogy bukjon a jóléti államuk, de a lehetőségeiket már kimaxolták, talán túl is tolták). Mi viszont nem tartunk még ott sem ahol a PIIGS tartott tíz éve, és a számunkra példaként szolgáló Kína, Dél-Korea, Szingapúr, Tajvan, vagy éppen a hatvanas-hetvenes évek Hong Kongja egészen mást igazol,más körülmények közt jöttek létre a gazdasági fundamentumok, mint amit te állítasz.

Le Orme 2 2015.06.06. 16:45:31

@Jarnyn: Hollandia a tengeri kereskedelemből gazdagodott meg (gyarmati, balti), nem a kézműiparából, ami nem volt magasabb színvonalú a francia, német, itáliai területeknél. Egyedül a hajóépítőipara volt jelentős.

Jarnyn 2015.06.06. 17:00:52

@Le Orme 2:
Meg a textiliparából. Mellékesen a hajóépítés és hajózás elég jó minőségű vitorlát kívánt, ami szintén textil, és a hajóépítés akkoriban kulcs iparág volt, összetett magas szakértelmet és nagy hozzáadott értéket képviselő ipar.
Tehát akkor miről is beszélünk?

@midnight coder:
Is. Ott ahol a működéséhez megfelelő a klíma, aminek része a pénz is. A náci németországban volt pénz, mégis elmentek. Ahogy a monarchiáról is mentek el értelmes emberek, mint pl Tesla.

@zobod:
Mivel nem tudsz versenyezni olyan rendszerrel regulák nélkül, amelyben a versenytársad nálad jóval nagyobb, és egyáltalán nincs tekintettel emberi jogokra vagy érdekekre a hatalmi érdekeken túl.
Ugyanakkor Dél Korea és Tajvan meg Szingapúr aligha követte a kínai mintát.

Ad Dio 2015.06.06. 17:30:40

Ez sajnos megint egy szélsőséges poszt a témában. Nem több, mint féligazságok értelmetlen és zagyva masszája némi jófajta megmondóemberi felsőbbrendűséggel nyakon öntve.

Pedig egyszer szívesen átbeszélném ezt a "nemzet" témát racionálisan megközelítve. Félek nem most és nem itt...

Ad Dio 2015.06.06. 17:35:48

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Ahogy szerintem minden normális ember. Csak sajnos ha olyan a felütés, mint ez a cikk, az bevonzza a szélsőséges nézeteket. Minden bizonnyal ez a cél, mert ez egy remek játék... csak így soha nem jutunk sehova...

zobod 2015.06.06. 17:51:55

@Jarnyn: Kína követte a speciális státuszú övezeteiben. A kínai kereskedelem-politika kettős, van egy kifelé a külpiacokra a szabadkereskedelem lehetőségeit kiaknázó, befelé pedig eléggé keményen adminisztratív módon is protekcionista politika, megtámogatva az árfolyampolitikával, helyi, tartományi, országos államigazgatás hozzáállásával stb.

A lényeg az, hogy Magyarországon nincsenek meg az (észak-)nyugat európia szociálliberális berendezkedés gazdasági fundamentumai. Az EU27 nagy részén így van ez, még az eurozóna jó néhány országában sincsenek meg a feltételek, a német, osztrák, (végső soron a svájci is hiszen simán lehetne core EU tag, ha akarna), benelux, skandináv viszonyok nem minták, hanem speciális kivételek. A poszt főképén szereplő PIIGS-től is messze vagyunk, és látod, igazából a core EU államok társadalmi jóléte a PIIGS-nél sem volt sem elérhető, sem fenntartható még az sem amit elértek, még náluk is hiányoztak fundamentumok hozzá. És hol vagyunk mi egy spanyol, vagy ír gazdaságtól.
süti beállítások módosítása